• SANTIAGO DE COMPOSTELA CAPITAL ESPAÑOLA DA ECONOMÍA SOCIAL
  • UNINOVA
  • BIO POLO SIONLLA
  • AXENDA URBANA 2030 SANTIAGO DE COMPOSTELA

A Praza Roxa acolle mañá, día 26 de xuño, o Mercado das Alfaias "para poñer en valor os produtos ecolóxicos e locais e animar a un consumo responsable"

A concelleira de Dereitos e Servizos Sociais, Promoción Económica e Xuventude, María Rozas, presentou o venres pasado o Mercado das Alfaias, nunha rolda de prensa na que tamén participou Lolo Rey, en representación da asociación Nonéomesmo. A tenenta de alcaldesa explicou que o obxectivo desta iniciativa "é reivindicar o traballo dos produtores, dos labregos e labregas, e a calidade dos seus produtos, das súas froitas e verduras que teñen un valor inmenso desde o punto de vista económico, pero tamén do punto de vista social ou ambiental".

Despega a compra en liña dos produtos frescos

As vendas de produtos frescos como a carne multiplicáronse mesmo por catro-, e non só pola gran distribución ou as empresas dedicadas á venda en liña de alimentación’, se non polos pequenos comercios que se viron obrigados por esta crise para innovar e a facer chegar aos fogares dos consumidores os produtos frescos pola imposibilidade de poder saír a compralos.

Grandes e no centro: as tendas transfórmanse para ‘cazar’ ao novo consumidor

Os novos hábitos de consumo e o avance da venda online están a dar un novo sentido ao comercio físico. O novo comercio polo miudo está definido por dous factores: conveniencia e experiencia. “A experiencia por metro cadrado será a nova métrica para medir o éxito dunha tenda nunha contorna competida e desafiante”, asegura KPMG no informe Global Retail Trends 2018.

Experiencias multisensoriais cambian as decisións de compra en tendas e restaurantes

Con todo, agora mesmo, o que as persoas esperan e o que queren é algo lixeiramente diferente. Agora queren experiencias e buscan ademais que esas experiencias sexan en grao sumo completas e do máis complexas. E esas experiencias, especialmente cando máis completas e máis intensas sexan, teñen un efecto directo sobre os consumidores e as consumidoras e sobre a súa percepción do estado das cousas.