• SANTIAGO DE COMPOSTELA CAPITAL ESPAÑOLA DA ECONOMÍA SOCIAL
  • UNINOVA
  • BIO POLO SIONLLA
  • AXENDA URBANA 2030 SANTIAGO DE COMPOSTELA

As sete tecnologías que cambiarán a seguridade dos alimentos

Data de escritura

Tecnoloxías candidatas a ser a base dunha nova revolución tecnolóxica, un salto cuántico en materia de seguridade alimentaria:

  1. Tecnoloxías avanzadas para a detección e eliminación de corpos estraños en liña.
  2. Espectroscopía infravermella para a detección de contaminación, adulteración e fraude.
  3. Maquinaria hixiénica, sustentable e segura.
  4. Sistemas de predición de riscos a través de “big data” e “machine learning”
  5. Aplicación da secuenciación masiva en diagnósticos de contaminación microbiolóxica.
  6. Técnicas analíticas de nova xeración, como a espectroscopía de masas de alta resolución
  7. “Big data” como ferramenta segura de trazabilidade que garante a integridade da información.

Unha nova revolución tecnolóxica está a chegar en materia de seguridade alimentaria. Os sistemas preventivos van apoiarse en novas tecnoloxías na era da industria 4.0, co que se empeza a afianzar un cambio radical nesta materia, permitindo asegurar a inocuidade dos alimentos ata límites moi próximos ao risco cero.