As sete tecnologías que cambiarán a seguridade dos alimentos
Data de escritura
Tecnoloxías candidatas a ser a base dunha nova revolución tecnolóxica, un salto cuántico en materia de seguridade alimentaria:
- Tecnoloxías avanzadas para a detección e eliminación de corpos estraños en liña.
- Espectroscopía infravermella para a detección de contaminación, adulteración e fraude.
- Maquinaria hixiénica, sustentable e segura.
- Sistemas de predición de riscos a través de “big data” e “machine learning”
- Aplicación da secuenciación masiva en diagnósticos de contaminación microbiolóxica.
- Técnicas analíticas de nova xeración, como a espectroscopía de masas de alta resolución
- “Big data” como ferramenta segura de trazabilidade que garante a integridade da información.
Unha nova revolución tecnolóxica está a chegar en materia de seguridade alimentaria. Os sistemas preventivos van apoiarse en novas tecnoloxías na era da industria 4.0, co que se empeza a afianzar un cambio radical nesta materia, permitindo asegurar a inocuidade dos alimentos ata límites moi próximos ao risco cero.
Enlaces