Galicia ten potencial no desenvolvemento de produtos con propiedades saúdables
Galicia e os seus sectores produtivos teñen potencial para o desenvolvemento de novos produtos con propiedades saudables. Así quedou patente hoxe no Bioalmorzo organizado en CIQUS en Santiago de Compostela polo Clúster Tecnolóxico Empresarial dás Ciencias dá Vida (Bioga) e a Axencia Galega de Innovación (GAIN).

As expertas participantes no evento aludiron a sectores sinérxicos coa biotecnoloxía como o lácteo, a agricultura, o sector vitivinícola, a pesca ou mesmo a extracción de algas. Son sectores horizontais; hai que buscar que ferramentas biotecnológicas poden aplicar eses sectores no desenvolvemento de produtos innovadores que xeren valor engadido. Ambas as expertas animaron ás empresas biotecnológicas galegas a explorar esa vía. “A biotecnoloxía é unha ferramenta para que sectores tradicionais ábranse ao amplo abanico das posibilidades que ofrecen alimentos innovadores con propiedades saudables”.