Evento virtual de peche do proxecto HSI- FOOD. Tecnoloxía fotónica hiperespectral para a determinación de parámetros de calidade en alimentos
A Agrupación industrial Alimentaria de Galicia ( Clusaga) organiza o martes 30 de marzo a partir das 9.30 horas o evento virtual de peche do proxecto HSI- FOOD, iniciativa seleccionada na última convocatoria do programa de apoio ás Agrupacións Empresariais Innovadoras ( AEI).
Na xornada presentaranse as actividades e resultados do desenvolvemento deste proxecto que tivo como obxectivo testar o uso de tecnoloxía fotónica hiperespectral para a determinación de parámetros de calidade en materias primas e produto final de diferentes matrices alimentarias.
As tres entidades beneficiarias deste proxecto liderado por Clusaga, ANFACO- CECOPESCA, Freshcut e Lugar dá Veiga participarán nunha mesa redonda para explicar como foi a súa participación e que resultados obtiveron.
Concretamente participarán na mesa redonda, Noelia Dosil, project manager de Clusaga, Rodrigo G. Reboredo, técnico investigador especialista en espectroscopia de ANFACO- CECOPESCA, Ana Seijo, técnico de calidade e responsable de I+D+i en Lugar dá Veiga, Juan Luís Guede, técnico investigador especialista en espectroscopia de ANFACO- CECOPESCA, e Sara Carvajal, responsable de calidade de Freshcut.
Ademais, neste webinar Sergio Sáez, clúster manager de Secpho, presentará diferentes casos de éxito do uso de tecnoloxías fotónicas no sector alimentario e Alejandro Rosales, science and tecnhology manager de IRIS Technology Solutions, abordará as oportunidades da hiperespectroscopia como ferramenta de control de procesos e seguridade alimentaria.