• SANTIAGO DE COMPOSTELA CAPITAL ESPAÑOLA DA ECONOMÍA SOCIAL
  • UNINOVA
  • BIO POLO SIONLLA
  • AXENDA URBANA 2030 SANTIAGO DE COMPOSTELA

Evento virtual de peche do proxecto HSI- FOOD. Tecnoloxía fotónica hiperespectral para a determinación de parámetros de calidade en alimentos

A Agrupación industrial Alimentaria de Galicia ( Clusaga) organiza o martes 30 de marzo a partir das 9.30 horas o evento virtual de peche do proxecto  HSI- FOOD, iniciativa seleccionada na última convocatoria do programa de apoio ás Agrupacións Empresariais Innovadoras ( AEI).

Na xornada presentaranse as actividades e resultados do desenvolvemento deste proxecto que tivo como obxectivo  testar o uso de tecnoloxía  fotónica  hiperespectral para a determinación de parámetros de calidade en materias primas e produto final de diferentes matrices alimentarias.

As tres entidades beneficiarias deste proxecto liderado por  Clusaga, ANFACO- CECOPESCAFreshcut e Lugar dá Veiga participarán nunha mesa redonda para explicar como foi a súa participación e que resultados obtiveron.

Concretamente participarán na mesa redonda, Noelia Dosil,  project  manager de  Clusaga, Rodrigo  G. Reboredo, técnico investigador especialista en  espectroscopia de ANFACO- CECOPESCA, Ana Seijo, técnico de calidade e responsable de I+D+i en Lugar dá Veiga, Juan Luís  Guede, técnico investigador especialista en  espectroscopia de ANFACO- CECOPESCA, e Sara Carvajal, responsable de calidade de  Freshcut.

Ademais, neste  webinar Sergio Sáez, clúster  manager de  Secpho, presentará diferentes casos de éxito do uso de tecnoloxías  fotónicas no sector alimentario e Alejandro Rosales,  science  and  tecnhology  manager de IRIS  Technology  Solutions, abordará as oportunidades da  hiperespectroscopia como ferramenta de control de procesos e seguridade alimentaria.